Jouw presentatie op Velo-city in Gent?


Velo-city, de jaarlijkse wereldfietstop, komt naar Gent. Van 18 tot 21 juni 2024 blazen de fietsprofessinals van over de hele wereld er verzamelen. Wil jij ook jouw inzichten en ideeën, projecten, data-verhalen vertellen aan een publiek van over de hele wereld? Dat kan, want de “call for abstracts” is officieel geopend. Velo-city stimuleert de dialoog, samenwerking en kennisdeling op het gebied van fietsen en duurzaam transport. Specifiek voor deze editie staat niet alleen innovatieve voorstellen centraal, maar ook wat we kunnen leren uit projecten die niet de gestelde doelen haalden of waarin tegengestelde argumenten naar voren worden gebracht.

Het hoofdthema: “Connecting Through Cycling”

Verbinding, zijn we niet allemaal daarnaar op zoek? Bij de fiets – en op Velo-city in Gent – draait alles om verbinding. Van het verbinden van plaatsen tot het overbruggen van mensen, vervoerswijzen en sectoren: de fiets is een symbool van het smeden van verbindingen die er toe doen. De fiets als het ideale vervoersmiddel: lowtech, goedkoop, gemakkelijk en voortdurend in verbinding met andere fietsers en het milieu. Onder dit overkoepelende hoofdthema zal Velo-city 2024 Gent zijn er deze subthema’s:

  • Mensen en gemeenschappen verbinden – Fietsen is een geschenk dat blijft geven aan de samenleving. Het is toegankelijk, goedkoop, gezond en sociaal, met andere woorden: het is een democratiserende kracht. Om het aantal mensen dat fietst te vergroten, moeten we een inclusieve fietscultuur opbouwen die mensen van alle achtergronden aanspreekt.
  • Regio’s, steden en buurten verbinden – Onder de juiste omstandigheden is de fiets een ideaal vervoersmiddel, niet alleen binnen steden, maar ook tussen en van en naar meer voorstedelijke en landelijke gebieden rond steden. De ruimtelijke indelingen en mogelijkheden zijn zeer verschillend. Hoe kunnen we overal een continue en gemakkelijk leesbare infrastructuur garanderen?
  • Fietsen verbinden met andere vervoerswijzen – Voor velen is fietsen niet zomaar een ritje, maar een essentiële schakel in een multimodale transportketen. De combinatie van lopen, openbaar vervoer, (deel)auto’s en (deel)fietsen voor de eerste of laatste kilometer of voor autovrij wonen wordt steeds populairder.
  • Industrieën en sectoren verbinden – Fietsen biedt een oplossing voor tal van uitdagingen en dient als een snelle route om verschillende belanghebbenden te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Meer fietsen betekent een verminderde energieafhankelijkheid, groene banen, actie tegen de klimaatcrisis en minder druk op de gezondheidszorgbegrotingen.

Klik hier voor meer details en prioritaire onderwerpen .

Hoe dien je jouw abstract in?

Door jouw inzichten en expertise in te brengen, kan je actief meewerken aan dit congres en mee de toekomst van het fietsen in steden en daarbuiten vormgeven. Op het congres zijn vele beleidsmakers aanwezig die op zoek zijn naar positieve veranderingen voor de komende generaties. De deadline voor inzendingen is 3 november 2023.

Abstracts worden in een peer-reviewproces gebracht om de kwaliteit en afstemming met de conferentiedoelstellingen te garanderen. Succesvolle inzendingen worden geïntegreerd in het conferentieprogramma.

Voor meer informatie over richtlijnen voor het indienen van abstracts, conferentie-updates en registratiedetails kunt u terecht op de officiële website van Velo-city 2024 Gent.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Discover the greatest investments for cycling in Ghent!

Praktijk

Afwegingskader voetgangers en rijwielen van Stad Gent: een duidelijke visie op speedpedelecs

Praktijk

Stad Gent creëert meer ruimte aan schoolpoorten (COVID-19)