Woensdag opent nieuwe fietstunnel in Mechelen


Op 8 januari opent de gloednieuwe fietstunnel onder de R6 in Mechelen. De tunnel wordt een belangrijke schakel in de toekomstige fietsas tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Tijdens de werf zal de tunnel dienst doen als veilige passage langs de werf op het kruispunt. Het kruispunt wordt vanaf dan namelijk volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers tot het einde van de werken. 

Nieuwe omleidingsweg

De werf op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) zit nog steeds op schema. De bouw van de fietstunnel is afgerond en zal vanaf 8 januari open gaan voor gebruikers. Vanaf dan zal de doorgang over het kruispunt afgesloten worden zodat fietsers tijdens de werken steeds veilig de R6 kunnen kruisen ver weg van modder en vrachtwagens. De route die fietsers van nu tot het einde van de werf volgen loopt via de Karekietstraat en de Mezenstraat, over de brug van de Otterbeek, door de nieuwe tunnel, over een tijdelijk fietspad naar de Irisstraat en zo terug naar de Antwerpsesteenweg.

Op langere termijn zal de fietstunnel aansluiten op een nieuw fietspad naar Sint-Katelijne-Waver en zo als belangrijke schakel fungeren van een nieuwe fietsas tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Tunnel opent feestelijk

Op woensdag 8 januari zullen er de hele namiddag activiteiten zijn in en rond de tunnel. Fietsers en wandelaars die die dag tussen 12u en 18u passeren worden persoonlijk door de verlichte tunnel geleid en kunnen in de pitstop hun fiets onder handen laten nemen. Ook de buurt is uitgenodigd om de tunnel te testen en onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe tunnel en het nieuwe jaar in te luiden.

Meer info over de werken aan het kruispunt R6/N1:  www.wegenenverkeer.be/mechelen.

Afbeelding: Wegen en Verkeer

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Fietsbruggen en fietstunnels in Deinze – Buyssebrug, fietstunnel Karmstraat

Praktijk

De Brielpoortbrug – fiets- en voetgangersbrug in het centrum van Deinze

Nieuws

Winnaar in de kijker: Mechelen #fietsgemeente