Karavaan vol cargofietsen en fietstrailers toont logistiek van de toekomst


De fiets is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een nieuwe, stedelijke mobiliteitscultuur. Bycykel vzw faciliteert innovatieve mobiliteitsprojecten waarbij de fiets steeds een centrale positie inneemt en zal in het kader van dit actieprogramma ondernemingen (klein en groot) ondersteunen bij de transitie naar een duurzame stedelijke mobiliteit en dit door:

  • Het ter beschikking stellen van verschillende cargo fietsen en trailers en bijhorende transportboxen zodat de ondernemingen kunnen uittesten welke fiets/ trailer de beste oplossing biedt
  • Samen met de deelnemende ondernemingen te zoeken naar nieuwe transportoplossingen
  • Een klankbord te zijn voor de ondernemingen en in overleg te treden met (fiets)fabrikanten zodoende oplossingen op maat aan te kunnen bieden.

Voor wie? Voor elke onderneming zowel éénmanszaken, kleine en grote kmo’s alsook grote ondernemingen. De ondernemingen kunnen kosteloos instappen in dit project en één of meerdere cargofietsen/ trailers uittesten.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “dit project bewijst dat de auto stevige concurrentie krijgt van de fiets en andere duurzame vervoermiddelen – ook in de bedrijfswereld.

Werkgevers zijn belangrijke bondgenoten om het fileprobleem op te lossen. Bycykel vzw biedt een concreet perspectief om het dienstverkeer vlotter te laten verlopen. Dit project is alvast een bron van inspiratie voor bedrijven en openbare instellingen in Vlaanderen die de transitie naar een duurzame (stedelijke) mobiliteit willen maken”, aldus de minister.

De testkaravaan wordt lokaal ondersteund door UNIZO. Verschillende (fiets)fabrikanten hebben tevens al hun steun toegezegd zodat er een relevante mix  van fietsen en trailers kan aangeboden worden.

 

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Afwegingskader voetgangers en rijwielen van Stad Gent: een duidelijke visie op speedpedelecs

Nieuws

Brussel kiest voor cargofietsen met Cairgo

Nieuws

Bpost brengt pakketjes met de fiets in Mechelen