#Fietsvrij: fiets zoekt nieuw baasje


Met de actie #fietsvrij zamelen Fietspunten en Fietsbiebs in Vlaanderen en Brussel fietsen, kinderfietsen en fietskarren in voor vluchtelingen en andere kwetsbare personen die geen toegang hebben tot een betaalbaar vervoersmiddel. Er wachten momenteel heel wat herstelde fietsen op een nieuw baasje. Wijs jij als lokaal bestuur de weg naar de Fietspunten? Via deze lijst kan je zien hoeveel fietsen beschikbaar zijn in jouw gemeente/stad of in jouw referentieregio.

Oproep #fietsvrij op sociale media: fietsen gezocht

Roep jij ook de inwoners  van jouw gemeente/stad mee op om een oude fiets een nieuw leven te schenken? Op fietsvrij.be lees je alles over deze actie en ontdek je wat er met de fietsen gebeurt en waar je terecht kan. Help mee! 👉 www.fietsvrij.be

Samen met steden en gemeenten

Naast het ter beschikking stellen van een fiets is het ook belangrijk dat deze effectief gebruikt wordt. Naar welke lokale fietslessen doorverwijzen? Op fietsvrij.be vind je meer info over de werking van Fietspunten en fietsscholen en een voorbeeldcase voor samenwerken van de Stad Leuven en Fietspunt Velo.

#fietsvrij is een actie van  Herwin, koepel van de Fietspunten samen met de Fietsbiebs, in samenwerking met beweging.netde Grote Versnelling, de Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen.

Dit vind je zeker ook interessant

Interview

100 fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Leuven

Praktijk

Fietspunten stimuleren fietsgebruik en sociale tewerkstelling

Praktijk

Stad Leuven en VELO slaan handen in elkaar voor Oekraïense vluchtelingen