Wevelgemse fietskoeriers brengen boodschappen van de markt gratis thuis


Bezoekers van de markt in Wevelgem, Gullegem en Moorsele kunnen nu hun boodschappen van op de markt gratis thuis laten leveren door een fietskoerier.

Vooral met de auto naar de markt

Uit een enquête bij de drie gemeenten vorig jaar, bleek dat heel wat bezoekers naar de markt kwamen met de auto en dit terwijl 25% ervan op minder dan tien straten van de markt woont. Belangrijkste reden die wordt aangegeven, is het zeulen met zakken. Daarom besloot de gemeente, samen met een sociale partner, fietskoeriers in te zetten.

Afgeven op de markt, ontvangen thuis

Op de verschillende markten kan je tussen 9 en 12 uur je boodschappen afgeven aan een fietskoerier die je herkent aan zijn blauwe jas en die een vaste standplaats heeft op de markt. De koerier geeft je een ontvangstbewijs en een afspraak met het tijdstip waarop jouw goederen gratis zullen thuis geleverd worden. Op het einde van de markt maken de twee fietskoeriers hun route op en brengen de boodschappen aan huis.

Het project kende meteen een groot succes en de gemeente hoopt dat door de fietskoeriers ook minder mobiele mensen hun weg naar de markt zullen vinden en meer mensen de auto zullen laten staan.

Voor meer informatie over het project kan je bellen of mailen naar 056 43 34 00 of info@wevelgem.be

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Samenwerkingen tussen steden & gemeenten en fietskoeriers

Nieuws

Van de boot op de cargobike in Gent

Praktijk

Handelaars leveren per fiets (Mechelen)