Wedstrijd fietsinfrastructuur


Dien tot 1 maart 2021 je project in.

Fiets en verander de stad of gemeente

Dat de leefbaarheid van onze steden en gemeenten mee wordt bepaald door de manier waarop we ons verplaatsen, hoeft geen betoog. Duurzame mobiliteitsconcepten zijn dé hefbomen om te komen tot de bereikbare, toegankelijke, veilige en klimaatbestendige steden en gemeenten. Kwalitatieve fietsinfrastructuur neemt hierin een bijzondere rol in omdat zij talloze kansen biedt voor de opwaardering van de stedelijke ruimte en de dagdagelijkse publieke cultuur.

Stad en Architectuur vzw en Fietsberaad Vlaanderen willen via een wedstrijd Vlaamse projecten onder de aandacht brengen die onze steden en gemeenten leefbaarder maken door in te zetten op fietsvriendelijke infrastructuur. De wedstrijd wil wijzen op het belang van een zorgvuldige vormgeving en hoge ontwerpkwaliteit als voorwaarde voor een geslaagd fietsproject.

Lees hier alles over welke projecten in aanmerking komen, hoe je je dossier samenstelt en de selectie. Het volledige wedstrijdreglement inclusief inschrijvingsformulier en de projectfiche kan je er downloaden.

DEADLINE: indienen kan tot 1 maart 2021 / INFO: www.stadenarchitectuur.be

Beeld: Collegebrug Kortrijk_Ney & Partners ism SUMProject_2002 -2009 © Serge Brison 

Dit vind je zeker ook interessant

Cahier

Cahier nr.8: Fietshellingen

Nieuws

De opmars van fietsstraten in Vlaanderen: 221 gemeenten hebben een of meerdere fietsstraten