Studiedag FietsDNA: presentaties


Op dinsdag 6 december vond onze studiedag ‘FietsDNA’ plaats.  In boeiende parallelle sessies verdiepten we verder de resultaten van de FietsDNA-bevraging bij 3000 Vlamingen, fietsinfrastructuur, fietscultuur, fietsveiligheid, fietsparkeren en zo veel meer komen aan bod. We koppelden die aan inzichten van stakeholders, diverse adviezen en rapporten van Fietsberaad Vlaanderen en – vooral – aan goede praktijken van gemeenten en wegbeheerders.Je kon er ook voor kiezen om tijdens een fietstocht het project van de Stad Mechelen, ‘De Nieuwe Vesten’ zelf te beleven.We sloten de dag af met een keynote van Yasmien Naciri die ons meer leerde over het belang van positieve en inclusieve beeldvorming. Met die kennis kunnen we nog meer mensen overtuigen om te fietsen.Bekijk hier alle presentaties.

Presentaties

►  FietsDNA 2022

Vlaanderen heeft een fietscultuur. We presenteren de resultaten van de recentste steekproef die Fietsberaad Vlaanderen heeft afgenomen bij meer dan 3000 Vlamingen. We bespreken ook de resultaten van de enquête Lokaal Fietsbeleid die polste naar de fietsinvesteringen bij alle Vlaamse lokale besturen.

►  Sessie 1.1: Fietsinfrastructuur

►  Sessie 1.2: Fietscultuur

►  Sessie 2.1: Fietsveiligheid

►  Sessie 2.2 : Fietsparkeren

Voorstelling VeloPark telkader| Plenair

Waar en wanneer

Dinsdag 6 december van 9u30 tot 16u30 in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen

Deelnameprijs

  • 95 euro voor VVSG-leden, alle overheden en socio-culturele organisaties
  • 175 euro voor alle anderen

FietsDNA

FietsDNA is een tweejaarlijks onderzoek van Fietsberaad Vlaanderen. Fietsen maakt deel uit van het DNA van Vlaanderen. Bekijk hier de resultaten van de vorige bevragingen:

Velopark

Op www.velopark.be vindt iedereen een fietsparkeervoorziening in de buurt. Gemeenten en stallingbeheerders kunnen hun fietsparkeervoorzieningen op VeloPark registeren. Tijdens de studiedag stellen we i.s.m. FOD Mobiliteit een nieuwe functionaliteit voor om fietsparkeertellingen te organiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

10 jaar Fietsberaad: schrijf nu in

Artikel

Modernisering van fietskluizen aan Nederlandse stations

Artikel

Fietsparkeren in Eindhoven: van beleid tot praktijk