Schrijf je in voor de studiedag FietsDNA


Fietsberaad Vlaanderen nodigt je uit voor de studiedag ‘FietsDNA’ op dinsdag 6 december van 9u tot 16u30 in Mechelen.Ontdek samen met andere fietsprofessionals de resultaten van onze bevraging FietsDNA. We stellen ook de nieuwe tool voor om de fietsparkeerdruk op te volgen.

Programma studiedag

In boeiende parallelle sessies verdiepen we verder de resultaten van de FietsDNA-bevraging bij 3000 Vlamingen, fietsinfrastructuur, fietscultuur, fietsveiligheid, fietsparkeren en zo veel meer komen aan bod. We koppelen die aan inzichten van stakeholders, diverse adviezen en rapporten van Fietsberaad Vlaanderen en – vooral – aan goede praktijken van gemeenten en wegbeheerders.

Je kan er ook voor kiezen om tijdens een fietstocht het project van de Stad Mechelen, ‘De Nieuwe Vesten’ zelf te beleven.

We sluiten de dag af met een keynote van Yasmien Naciri die ons meer leert over het belang van positieve en inclusieve beeldvorming. Met die kennis kunnen we dan nog meer mensen overtuigen om te fietsen.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in!

Waar en wanneer

Dinsdag 6 december van 9u30 tot 16u30 in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen

Deelnameprijs

  • 95 euro voor VVSG-leden, alle overheden en socio-culturele organisaties
  • 175 euro voor alle anderen

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van VVSG.
Nog nooit deelgenomen aan een evenement van VVSG? Dan maak je eerst een profiel aan. Je ontvangt na deelname een factuur.

FietsDNA

FietsDNA is een tweejaarlijks onderzoek van Fietsberaad Vlaanderen. Fietsen maakt deel uit van het DNA van Vlaanderen. Bekijk hier de resultaten van de vorige bevragingen:

Velopark

Op www.velopark.be vindt iedereen een fietsparkeervoorziening in de buurt. Gemeenten en stallingbeheerders kunnen hun fietsparkeervoorzieningen op VeloPark registeren. Tijdens de studiedag stellen we i.s.m. FOD Mobiliteit een nieuwe functionaliteit voor om fietsparkeertellingen te organiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

FietsDNA 2022: meer en tevreden fietsers

Artikel

Okra-leden leren veilig elektrisch fietsen

Nieuws

Energiecrisis zorgt ervoor dat Vlaming auto meer aan de kant laat staan