Rondetafels ‘fietsen in gemengd verkeer op landelijke wegen’


Heeft jouw gemeente veel landelijke wegen (buiten de kernen)? Dan is het wellicht een uitdaging om daar veilig en comfortabel voetgangers, fietsers, landbouwvoertuigen, auto’s, … te mengen.

Wil jij graag mee nadenken over een afwegingskader voor de organisatie van gemengd verkeer op landelijke wegen? Kom dan zeker naar één van de drie rondetafels in september en oktober. Wij zijn erg benieuwd naar jouw positieve en negatieve ervaringen met specifieke oplossingen.

Wat mag je verwachten?

We stellen de krachtlijnen van een nieuw afwegingskader ‘Hoe organiseer je fietsen in gemengd verkeer op landelijke wegen’ voor. We stelden dit op met diverse stakeholders (VLM, Landelijke Gilden, Boerenbond, provincies, …). Het vormt de basis om samen lokale voorbeelden te bespreken en ervaringen te delen. Jullie expertise is enorm waardevol voor ons. Zo kunnen we het afwegingskader verder uitwerken op maat van jullie noden en behoeften.

Fietsexcursie in Lommel

Na de rondetafel in Lommel maken we een fietstocht (voor de geïnteresseerden) langsheen het autoluwe centrum, fietsboulevards, enkele landelijke fietsroutes en trage wegen in Lommel.

Doelgroep

  • Ambtenaren en mandatarissen die op lokaal niveau betrokken zijn bij mobiliteit
  • Alle betrokkenen: landbouwers, experten, …

Deelnameprijs

  • Gratis

Praktisch

Schrijf je in via https://opleidingen.vvsg.be/rondetafels-fix-the-mix-op-landelijke-wegen

  • Woensdag 21/9, 10u-13u, Rondetafel in Ieper (AC Auris, Ter Waarde 1)
  • Vrijdag 23/9, 10u-13u, Rondetafel in Diest (Stadhuis, Grote Markt 1)
  • Maandag 10/10, 10u- 13u Rondetafel (Grote Drieszaal, Park de Soeverein, Sportveldenstraat 10), gevolgd door een fietsexcursie in Lommel voor de geïnteresseerden (tot 15u30)

Schrijf in

 

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Presentaties studiedag “Fix the Mix op landelijke wegen”

Fix the Mix

Rapport Fix the Mix op landelijke wegen

Nieuws

Fix the Mix op landelijke wegen