Overzicht fietsnieuws 1-8 juni


Mechelen investeert 1,3 miljoen euro in fietspaden

De stad Mechelen investeert 1,3 miljoen euro in de aanleg van nieuwe fietspaden op vier verschillende plaatsen. Ook enkele gevaarlijke oversteekplaatsen worden aangepakt.

Als eerste plaats wordt de Vrouwvlietroute voltooid. Het pad vormt momenteel in het noorden van Mechelen een fietsring, van Battel tot aan Nekkerspoel. Die wordt nu rond gemaakt zodat fietsers niet meer door het bedrijvenpark moeten rijden. Ten tweede wordt er een nieuw fietspad aangelegd naast de spoorlijn tussen de oude Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonberg. Het is tevens meteen de eerste stap in de realisatie van een toekomstige fietsostraat richting Hombeek en Kapelle-op-den-bos. Als derde project zal de stad het Dijlepad recht trekken, zo is het fietspad langs de Dijle verbonden met het fietspad aan het Keerdok. Het laatste project is de aanleg van een fietspad in Mechelen-Zuid, in de Rietstraat. Die moet de nieuwe Mahatma Gandhiwijk verbinden met de toekomstige fietsostrade Antwerpen-Brussel.

Woonwijk in Deurne krijgt fietsersbrug

In de nieuwe woonwijk Eksterlaer in Deurne werd een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geplaats. De brug is 20 meter op 3 meter. Ze gaat langs het hart van de wijk over een waterpartij van 300 meter lang. Het betreft een op maat gemaakte composietbrug, in Nederland gemaakt.

Fietsbrug over N35 in Petegem

Winnaar van Fietsstad 2018 Deinze kondigde aan dat er in 2019 een fietsbrug over de N35 zal zijn. Fietsers zullen dan van aan het station van Deinze langs de spoorweg naar Zulte, Waregem en Kortrijk kunnen fietsen. De Vlaamse Overheid trok voor de missing link 760.000 euro uit.

Haacht plaatst laadpunten voor elektrische fiets

​Haacht investeert in bijkomende, elektrische laadpalen. Eerder werden er al twee laadpalen voor elektrische wagens voorzien, nu plaatst de gemeente ook twee laadpalen voor elektrische fietsen op de markt. Haacht zoekt ook verder uit op welke locaties in de deelgemeentes nog laadpalen geplaatst kunnen worden.

​Vlaams-Brabant verhuurt speciale fietsen voor mensen met beperking

In Leuven, Aarschot en Halle kunnen mensen met een beperking nu ook een aangepaste fiets huren. Gaande van fietsen waar een rolstoel op past tot fietsen waar twee personen naast elkaar zitten. De dienst toerisme wil er op deze manier voor zorgen dat iedereen de provincie per fiets kan verkennen. Vanuit elk verhuurpunt zijn er ook uitgewerkte toegankelijke fietsroutes langs toegankelijke bezienswaardigheden.

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Renovatie Varensbrug met veilig en comfortabel fietspad

Nieuws

Nieuwe fietsersbrug in Gent

Praktijk

Fietsbruggen naar Parkbos (Gent)