New York kondigt nieuwe regels aan voor e-cargo fietsen


Het New York City Department of Transportation (DOT) kondigde aan dat e-cargo fietsen nu zijn toegestaan op stadswegen, met nieuwe veiligheidsnormen. Deze fietsen zullen een duurzame en veiligere optie voor leveringen bieden door het aantal grote vrachtwagens te verminderen.

E-cargo fietsen mogen tot 122 cm breed, 213 cm hoog en 4,9 meter lang zijn en maximaal vier wielen hebben. De snelheidslimiet is 24 km/u. Ze mogen niet op voetpaden geparkeerd worden en er zijn speciale zones voor het laden en lossen.

Ter vergelijking, in België zijn e-cargo fietsen toegestaan met een maximale breedte van 120 cm en een lading die achteraan mag uitsteken tot 2,5m , zoals een surfplank. De hoogte is niet bepaald en de maximumsnelheid is 25 km/u, hetzelfde als elektrische fietsen. De nieuwe wegcode (die nog definitief goed te keuren is) vereist dat er op voetpaden altijd 1,5 m vrije ruimte voor voetgangers moet zijn.

Burgemeester Eric Adams van New York benadrukte het belang van duurzame bezorgopties om files en vervuiling te verminderen. DOT-commissaris Ydanis Rodriguez voegde toe dat het toestaan van deze nieuwe bezorgopties het milieu en alle weggebruikers beter zal beschermen.

Tekst gebaseerd op artikel van Cityland NY  

Dit vind je zeker ook interessant

Cahier

Cahier nr.7: Fietslogistiek

Nieuws

Fietsaanhangwagens mogen voortaan max. 1,20 meter breed zijn

De Fietsmaat

De Fietsmaat: ruimte voor fietsers