Belgian Cycling Alliance wil beleid en producten zichtbaar maken


In juni 2024 vindt het internationale fietscongres Velo-city plaats in Gent. Ongeveer 1500 deelnemers zullen er kennis uitwisselen over waar we staan met het fietsbeleid in Europa en de hele wereld. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de wereld te laten zien dat België heel wat te bieden heeft op vlak van fietsen en fietsbeleid.

Verschillende partners binnen de ruime fietswereld richtten daarom De Belgian Cycling Alliance op. Het initiatief wil hiermee producenten, fabrikanten, overheden, studiebureaus, gebruikersverenigingen,… binnen België een stevige duw in de rug geven. Hun missie: een samenwerking tussen en versterking van overheden, bedrijven en stakeholders in de fietssector met het oog op het verenigen, versterken, zichtbaar maken en uitdragen van het fietsbeleid en de fietsproducten van ons land.

Een gezamenlijke wervende stand op de fietsbeurs samen met het creëren van veel (media)buzz zal ervoor zorgen dat de congresdeelnemers ervan overtuigd zullen zijn dat de partners in België heel veel te bieden hebben aan producten, diensten en know how.

De Belgian Cycling Alliance kreeg ook de volle steun van de ministers van mobiliteit van de federale en regionale overheden.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Schrijf je in het voor het Fietscongres en de fietsexcursie F7

Nieuws

Limburg rijft internationaal fietscongres binnen