Aantrekkelijk fietsaanbod voor medewerkers van Pro Natura


In april 2019 opende Pro Natura een aantrekkelijk fietsaanbod voor haar medewerkers. Pro Natura is een sociale en duurzame onderneming met 155 werknemers gevestigd in Eeklo, Vilvoorde en Pamel. Eén maal per jaar kunnen de medewerkers zich (kosteloos) inschrijven voor een elektrische of klassieke fiets. Hiermee kunnen ze woon-werk afstanden en privéverplaatsingen trappen. Minimum 100 fietsdagen per jaar zijn nodig om in aanmerking te komen, meer niet. De fiets blijft wel eigendom van Pro Natura. Dankzij de Centrale Aankoop voor Sociale Economie (CASE) kon Pro Natura de fietsen voordelig aankopen.

Facts and figures

  • 64% van de ecologische voetafdruk van Pro Natura bestaat uit transport. Samen verkleinen ze hun voetafdruk door o.a. hun woon-werk verkeer te verduurzamen.
  • 15 medewerkers staan door dit initiatief in de startblokken om de fiets als hoofdvervoermiddel te gebruiken i.p.v de wagen of het openbaar vervoer.
  • 23 medewerkers wisselen hun eigen stalen ros in voor een gloednieuwe fiets van Pro Natura om vlotjes verder hun woon-werk afstand te fietsen.
  • Samen leggen al de fietsers dagelijks 838 km af, en dat zonder uitstoot.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

2,2 miljoen euro om werknemers op de fiets te krijgen

Praktijk

Virga Jesse-ziekenhuis kiest voor bedrijfsfietsen (Hasselt)

Praktijk

Deelfietsen voor thuisverplegers zonder ‘fietssleuteltjesprobleem’ (Turnhout)