856.000 euro voor realisatie missing link F402 in Oost-Vlaanderen


De provincie Oost-Vlaanderen en North Sea Port realiseren samen een missing link in de fietssnelweg F402 ter hoogte van de Langerbruggestaat ter waarde van 856.000 euro. De F402 is een fietsas die de oostzijde en de westzijde van het kanaal Gent-Terneuzen met elkaar verbindt en dagelijks heel wat fietsverplaatsingen naar werk en school op de teller heeft staan.

Er wordt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd tot aan het veer van Langerbrugge. Het dubbelrichtingsfietspad wordt aangelegd boven het recent gerealiseerde warmtenet op een breedte van drie meter. Het fietspad wordt aangelegd tussen de waterloop en de bedrijfspercelen om de fietser te beschermen tegen het vrachtverkeer. Ter hoogte van de kruispunten met lokale wegen wordt de fietser uit de voorrang gehaald en attent gemaakt op de oversteek. ​Om het wachtcomfort op de fietssnelweg te verhogen, worden fietssteunen voorzien​​​. Het fietspad wordt aangelegd in asfalt. De totale afstand bedraagt 850 meter.

De fietsinfrastructuur langs de Langerbruggestraat betekent een investering van 856 000 voor de Provincie. De Vlaamse overheid subsidieert hiervan 50% via het Fietsfonds en North Sea Port stelt de gronden ter beschikking voor de aanleg van de fietssnelweg.

Foto: voorbeeld fietssteun Brugge

Dit vind je zeker ook interessant

Fietssnelweg Leuven-Brussel blijft populairste route in Vlaams-Brabant

Nieuws

Fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel stuk vollediger na vijf jaar werken

Nieuws

2,6 miljoen aan investeringen in fietsinfrastructuur en dipje in gemeten fietsverkeer