Word gratis lid bij Blue-bike tijdens de zomermaanden


Deelfietssysteem Blue-bike viert de 10de verjaardag met meer dan 20 extra locaties en gratis instap tijdens de zomermaanden

Blue-bike, het deelfietssysteem met fietsen aan bijna 100 Belgische trein-, tram- en busstations, bestaat deze zomer 10 jaar. En dat wil Blue-bike vieren met nog meer pendelaars op de fiets: Blue- bike breidde de laatste weken daarom in sneltempo uit van 70 naar meer dan 90 locaties in België. Bovendien kan iedereen ter gelegenheid van de 10de verjaardag gratis lid worden bij Blue-bike tijdens de zomermaanden. Dat maakte het deelsysteem bekend op zijn nieuwste Blue-bikelocatie in Landen.

Gratis instap voor 10de verjaardag

Georges Gilkinet, Vicepremier en minister van Mobiliteit, feliciteert Blue-bike met hun verjaardag: “Al 10 jaar lang bieden de deelfietsen van Blue-bike aan de stations een ideale oplossing voor ‘de last mile’ van een verplaatsing. Ik wil deze winnende combinatie van de fiets en de trein verder ondersteunen.

Fietsen is populairder dan ooit en dat is geen toeval: het is een flexibele manier van verplaatsen, die goed is voor onze gezondheid en ons welzijn, onze economie en het klimaat. Als minister van mobiliteit sta ik helemaal achter het concept van ‘MaaS’, ‘Mobility as a Service’, waarbij mobiliteit een dienst is en je kan kiezen voor het vervoermiddel dat je op dat moment nodig hebt. Zo wordt onze mobiliteit echt een vrijheid.”

In een niet-coronajaar leggen de meer dan 20.000 gebruikers samen zo’n 276.000 ritten af. Dat maakt van Blue-bike het grootste deelfietsensysteem van België en leverde op 10 jaar tijd een geschatte CO2-besparing op van minstens 1.666 ton. Met de sterk groeiende populariteit van het deelfiets- systeem belooft die besparing in de toekomst alleen maar groter te worden.

Om zijn tiende verjaardag te vieren, wil Blue-bike nog meer mensen op de blauwe deelfiets krijgen. Wie voor 31 augustus intekent op het deelfietsensysteem, krijgt daarom één jaar lidmaatschap cadeau (t.w.v. 12 euro). Enkel gemaakte ritten zullen worden aangerekend. 

Opening station Landen als sluitstuk van 20 nieuwe locaties 

Blue-bike koos begin dit jaar te innoveren in de ontleentechnologie. We hebben nu samen met onze partner Sentinel slimme sloten ontwikkeld die op elke Blue-bike geplaatst worden. Naast het gebruiksgemak voor de eindgebruiker, kan er dankzij de slimme sloten sneller uitgebreid worden. En dat zorgt voor extra flexibiliteit. Alleen al deze maand groeide het aantal Blue-bikelocatie van 74 naar 

net geen 100 Blue-bikelocaties. Zo kwamen er locaties bij in Lommel, Bouwel, Haacht, Temse, De Panne, Knokke, Meise, Heusden, Zolder, Zottegem en veel meer” aldus Anne Coppens, managing director van Blue-bike. Vandaag opent het deelsysteem na een maand van sterk uitbreiden de 96ste locatie in Landen. In de loop van dit jaar volgen er nog bijkomende locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. “We willen uiteindelijk elke uithoek in België bereikbaar maken met trein, tram, bus en deelfiets. Dankzij de hoge dichtheid van het spoornetwerk in België is het zelfs realistisch om elke plek in België bereikbaar te maken met de trein en fiets.” 

Gino Debroux, burgemeester van Landen is blij met de komst van deelfietsen in de stad Landen: “De fiets is nog steeds de snelste mobiliteitsoplossing voor korte verplaatsingen. Door het Blue-bike-aanbod van deelfietsen in Landen zorgen we ervoor dat onze inwoners op een zorgeloze, milieuvriendelijke en duurzame manier die enkele kilometers van en naar het station of door de stad kunnen afleggen. Dit sluit volledig aan bij de visie van de stad Landen over de mobiliteit van de toekomst.” 

Meer info bij het aanbod: www.blue-bike.be/10jaarbluebike 

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Impact van Blue-bike back-to-many op lokaal fietsgedrag in Geel

Nieuws

Antwerpen krijgt slimme Blue-bikes