Wales financiert proefprojecten om het gebruik van e-bikes en e-bakfietsen te stimuleren


De regering van Wales gaat vier e-bike hubs en twee e-bakfiets bibliotheken opzetten om haar inwoners aan te moedigen deze vervoersmiddelen uit te proberen.

In de twee bibliotheken voor e-bakfietsen, in Aberystwyth en Swansea, zal je gratis proefversies van e-bakfietsen kunnen uittesten, en kunnen lokale bedrijven en inwoners advies en training krijgen. In de vier e-bike-hubs in Rhyl, Swansea, Aberystwyth en Barry zullen lokale inwoners goedkoop e-bikes kunnen huren.

Vice-minister van Economie en Transport, Lee Waters: “We willen mensen meer mogelijkheden bieden om zich te verplaatsen, en in het bijzonder willen we groenere vormen van vervoer gemakkelijker en toegankelijker maken. Duurzaam reizen vereist een cultuuromslag en deze initiatieven brengen ons weer een stap dichter bij ons doel.”

Christine Boston, de directeur van Sustrans Cymru: “Door rechtstreeks met gemeenschappen samen te werken, zullen we waardevolle gegevens verzamelen uit feedback van deelnemers, waaronder reispatronen, belemmeringen en netwerkontwikkelingsbehoeften. Dit zal op zijn beurt helpen om de regering van Wales te informeren over het potentieel van e-bikes bij het verduurzamen van transport. Het project stelt ook mensen die normaal niet zouden fietsen, in staat om op een duurzame manier te reizen. ”

Dit artikel is een samenvattende vertaling van dit artikel van auteur Alex Bowden op de website ebiketips