Rondetafel ‘fietsen in gemengd verkeer op landelijke wegen’ mét fietsexcursie in Lommel


Heeft jouw gemeente veel landelijke wegen (buiten de kernen)? Dan is het wellicht een uitdaging om daar veilig en comfortabel voetgangers, fietsers, landbouwvoertuigen, auto’s, … te mengen. Wil jij graag mee nadenken over een afwegingskader voor de organisatie van gemengd verkeer op landelijke wegen? Kom dan zeker naar onze laatste rondetafel in Lommel op 10 oktober. Wij zijn erg benieuwd naar jouw positieve en negatieve ervaringen met specifieke oplossingen!

Voor de geïnteresseerden maken we na de rondetafel ook nog een fietstocht langsheen het autoluwe centrum, fietsboulevards, enkele landelijke fietsroutes en trage wegen in Lommel.

Wat mag je verwachten?

We stellen de krachtlijnen van een nieuw afwegingskader ‘Hoe organiseer je fietsen in gemengd verkeer op landelijke wegen’ voor. We stelden dit op met diverse stakeholders (VLM, Landelijke Gilden, Boerenbond, provincies, …). Het vormt de basis om samen lokale voorbeelden te bespreken en ervaringen te delen. Jullie expertise is enorm waardevol voor ons. Zo kunnen we het afwegingskader verder uitwerken op maat van jullie noden en behoeften.

Doelgroep

  • Ambtenaren en mandatarissen die op lokaal niveau betrokken zijn bij mobiliteit
  • Alle betrokkenen: landbouwers, experten, …

Deelnameprijs

  • Gratis

Praktisch

Schrijf in

 

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Presentaties studiedag “Fix the Mix op landelijke wegen”

Fix the Mix

Rapport Fix the Mix op landelijke wegen