Provincie Oost-Vlaanderen geeft toelage voor fietspaden in Gent, Sint-Niklaas en Stekene

De Provincie Oost-Vlaanderen kent een toelage toe voor fietspaden die Gent, Sint-Niklaas en Stekene willen aanleggen. Ze wil zo de steden ondersteunen om iedereen aan te moedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken

De stad Gent wil fietspaden aanleggen langs de Papiermolenstraat en een onderdeel van de fietssnelweg F400 realiseren tussen de Noormanstraat en de Mahatma Ganhistraat. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen dus in aanmerking voor een toelage van 100%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een principiële belofte van toelage toe van 963 837,60 EUR als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

De stad Sint-Niklaas wil fietspaden aanleggen langs de Vossekotstraat. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen dus in aanmerking voor een toelage van 100%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 567 854,17 EUR, als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

De gemeente Stekene wil fietspaden aanleggen langs de Nieuwstraat en de oversteek van de F41 t.h.v. de Nieuwstraat heraanleggen. Deze fietspaden maken deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen dus in principe in aanmerking voor een provincietoelage van 40%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 212 929,72 EUR, als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden. Voor het heraanleggen van de oversteek F41 in de Nieuwstraat, fietscorridor op het voormalige LangeAfstandsFietspad (LAF), wordt door de Provincie een investeringssubsidie toegekend van 116 134,98 EUR.

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Pakjes bedeling door ‘cubicycles’: na Antwerpen en Gent nu ook Roeselare!

Nieuws

Fietsgebruik van en naar Gent met 60% toegenomen

Nieuws

Nieuwe fietsersbrug in Gent