Nieuwe fietspaden in Lille


Ingrijpende werken starten op de Gierlebaan en de Kloosterstraat (N140) tussen Gierle en Lille. Zowel de betonnen fietspaden langs de weg, als de verouderde vezelcement waterleiding die er onder ligt, zijn aan vernieuwing toe. Daarom slaan Pidpa en het Agentschap Wegen en Verkeer de handen in elkaar voor deze werken. “Door de heraanleg en de verbreding verhogen we sterk het rijcomfort en de veiligheid op het volledige traject. De fiets is in Vlaanderen al langer aan een opmars bezig, de Vlaming heeft de fiets (her)ontdekt en die positieve fietstendens willen we verder stimuleren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig kan, daarom deze investering van 908.448,62 euro”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Langs de volledige N140, over een afstand van zo’n 4 kilometer, vanaf het kruispunt met de Wechelsebaan (N153) in Lille tot net voor het kruispunt met de Veenzijde in Gierle worden de waterleiding en de fietspaden aangepakt. En dit aan beide zijden van de weg. Dat is een behoorlijke klus, die volgende week start en zeker tot het einde van dit jaar zal duren.

Nieuwe brede fietspaden in asfalt

“AWV zal over het volledige traject de oude betonnen fietsverharding opbreken en vervangen door nieuwe fietspaden in asfalt. Het fietspad, dat vandaag nog varieert in breedte, zal na de heraanleg overal 1m80 breed zijn. Dit zal het rijcomfort en de veiligheid voor de fietsers aanzienlijk verhogen”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De werken van AWV zitten volledig verweven in de werken van Pidpa, en zullen fase per fase volgen.

Dit vind je zeker ook interessant

Mechelen versterkt fietsroutenetwerk

Praktijk

Brugge heeft een beleidskader om te beoordelen welke fietsvoorzieningen wenselijk zijn

Nieuws

Provincie Oost-Vlaanderen geeft toelage voor fietspaden in Gent, Sint-Niklaas en Stekene