Nieuwe e-learning: zo creëer je een gezonde publieke ruimte


Deze e-learning van de Vlaamse Overheid is bedoeld voor iedereen die lokaal aan de slag wil gaan om een gezonde publieke ruimte te realiseren. Ze behandelt enkele van de reeds bestaande onderwerpen, maar loodst je stap voor stap door een leerproces. Je hoeft deze e-learning absoluut niet in één keer door te nemen, doe het gerust op je eigen tempo want het programma houdt bij waar je gebleven bent.

In de eerste module ontdek je wat een Gezonde Publieke Ruimte precies is en hoe verschillende gezondheidsthema’s, zoals luchtverontreiniging, geluid, actieve verplaatsingen of gezonde voeding, in één integrale aanpak bekeken kunnen worden.

In de tweede module leer je de Gezondheidscalculator Modal Shift te gebruiken. Met deze tool bereken je de maatschappelijke winst van projecten die mensen aanzetten om te fietsen of te wandelen in plaats van de auto te nemen. Dit kan gaan om de effecten van gerealiseerde projecten, om de vergelijking tussen twee alternatieve toekomstige projecten, of om het creëren van een draagvlak voor een nieuw project.

Een derde module, die later beschikbaar zal zijn, gaat in op de vernieuwde Walkabilityscore-tool(dit is een externe link) die o.a. het potentieel aan beweegkansen te voet of per fiets in jouw omgeving in kaart brengt.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Gemeenten aan de slag voor een duurzame herinrichting van het publieke domein