Lerend netwerk fietsparkeren: presentaties beschikbaar


Op maandag 27 maart organiseerde Fietsberaad Vlaanderen voor de eerste keer het lerend netwerk Fietsparkeren waarbij fietsparkeren aan stations centraal staat. Dat was van 13u00 tot 16u15. Vanaf 12u30 was iedereen welkom voor een broodjeslunch in Huis Madou.

Korte omschrijving

We willen dit lerend netwerk tweemaal per jaar samenbrengen rond het thema fietsparkeren. Het doel is niet alleen praktijken en ervaringen uit te wisselen, maar ook onderzoeksopgaven rond fietsparkeren goed te detecteren.

Wat mag je verwachten van deze eerste bijeenkomst?
De NMBS neemt ons meteen mee voor een boeiende inhoudelijke ontdekkingstocht om ontwerpen van fietsenstallingen aan stations te ontdekken. Daarnaast inspireren we met praktijkverhalen over het beheer van fietsenstallingen aan stations in Vlaanderen (Leuven) en Wallonië (Aarlen). Maar er is ook voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen. En om bij te leren tijdens een praktisch werkmoment. Onze bevraging naar gemeenten over hun fietsinvesteringen in 2022 toonde aan dat er op minder dan één van de drie gemeentelijke sites iets te vinden is over bv. fietsparkeren. Wij helpen jou tijdens het lerend netwerk om daar verandering in te brengen. Zo kan je na 27 maart meteen aan de slag met de nieuwe telapplicatie voor de bezetting van fietsstallingen op Velopark.be. En kan je snel en vlot stallingen toevoegen. We zorgen er ook voor dat je de nieuwe rekentool beveiligd fietsparkeren meteen in de vingers hebt. Met deze tool maak je snel een simulatie van de investerings- en werkingskosten bij de uitbouw van een netwerk van bewaakte fietsparkings.

Kom jij ook naar ons Lerend netwerk Fietsparkeren op maandag 27 maart van 12u30 tot 16u15 in Huis Madou? Schrijf je hier in voor maandag 20 maart.

Programma

Tools

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Fietsparkeren in Grimbergen: de juiste fietsenstalling op de juiste plaats

Artikel

Modernisering van fietskluizen aan Nederlandse stations

Artikel

Fietsparkeren in Eindhoven: van beleid tot praktijk