Nieuw Lerend netwerk fietsparkeren


Op maandag 27 maart organiseert Fietsberaad Vlaanderen voor de eerste keer het lerend netwerk Fietsparkeren waarbij fietsparkeren aan stations centraal staat. Dat is van 13u00 tot 16u15. Vanaf 12u30 ben je welkom voor een broodjeslunch in Huis Madou.

Korte omschrijving

We willen dit lerend netwerk tweemaal per jaar samenbrengen rond het thema fietsparkeren. Het doel is niet alleen praktijken en ervaringen uit te wisselen, maar ook onderzoeksopgaven rond fietsparkeren goed te detecteren.

Wat mag je verwachten van deze eerste bijeenkomst?
De NMBS neemt ons meteen mee voor een boeiende inhoudelijke ontdekkingstocht om ontwerpen van fietsenstallingen aan stations te ontdekken. Daarnaast inspireren we met praktijkverhalen over het beheer van fietsenstallingen aan stations in Vlaanderen (Leuven) en Wallonië (Aarlen). Maar er is ook voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen. En om bij te leren tijdens een praktisch werkmoment. Onze bevraging naar gemeenten over hun fietsinvesteringen in 2022 toonde aan dat er op minder dan één van de drie gemeentelijke sites iets te vinden is over bv. fietsparkeren. Wij helpen jou tijdens het lerend netwerk om daar verandering in te brengen. Zo kan je na 27 maart meteen aan de slag met de nieuwe telapplicatie voor de bezetting van fietsstallingen op Velopark.be. En kan je snel en vlot stallingen toevoegen. We zorgen er ook voor dat je de nieuwe rekentool beveiligd fietsparkeren meteen in de vingers hebt. Met deze tool maak je snel een simulatie van de investerings- en werkingskosten bij de uitbouw van een netwerk van bewaakte fietsparkings.

Kom jij ook naar ons Lerend netwerk Fietsparkeren op maandag 27 maart van 12u30 tot 16u15 in Huis Madou? Schrijf je hier in voor maandag 20 maart.

Programma

 • 12u30 – 13u00 Broodjeslunch
 • 13u00 – 13u05 Welkom
 • 13u05 – 13u35 Ervaringen ontwerpen fietsenstallingen aan stations  I  Pauline Callebaut, Ir. Architect – Design Manager stations NMBS
 • 13u35 – 13u50  Ervaringen en geleerde lessen uit het beheer van fietsenstallingen aan het station van Leuven  I  Jos Vandikkelen, algemeen directeur VELO vzw
 • 13u50 – 14u05 Ervaringen en geleerde lessen uit het beheer van fietsenstallingen aan het station van Aarlen  I  Thibaut Vincent, mobiliteitsambtenaar Aarlen (Presentatie in het Frans maar wij vertalen jouw vragen in het Frans indien nodig)
 • 14u05 – 14u30 Vragen aan Pauline, Jos en Thibaut
 • 14u30 – 14u45 Pauze
 • 14u45 – 15u00 Voorstelling rekentool fietsparkeren  I  Sven Huysmans, The New Drive
 • 15u00 – 15u15 Voorstelling telapplicatie voor bezetting fietsenstallingen  I  Lien Bakelants, Nazka Mapps
 • 15u15 – 15u45 Vragen aan en aan de slag met de rekentool beveiligd fietsparkeren en Velopark.be (toevoegen stallingen, gebruik telapplicatie)  I  hands-on-hulp van Sven Huysmans, Lien Bakelants en Pieter Morlion.
 • 15u45 – 16u15 Noden en behoeften voor volgend lerend netwerk

Online inschrijven

Schrijf in

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Studiedag FietsDNA: presentaties

Nieuws

Uitnodiging: Lerend netwerk fietslogistiek op 11/10

Rapport

Evaluatie pilootproject ‘24u Zone’