Koning Boudewijnstichting wil met ‘Fonds Bikes in Brussels’ betere infrastructuur voor fietsers


Het aantal fietsers in Brussel neemt sinds 2010 toe. Het Fonds Bikes in Brussels wil die trend versterken en bijdragen tot een vlotter, veiliger en doeltreffender fietsmobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in ieders voordeel. Bovendien betekent meer fietsers in Brussel een betere luchtkwaliteit, maar ook een gezelliger en rustiger leefruimte voor alle stadsgebruikers. 

Het Fonds Bikes in Brussels verleent daarom zijn steun aan infrastructuur- of uitrustingsprojecten van verenigingen, overheidsdiensten of publieke en privépartners, die als doel hebben het fietsverkeer op een adequate manier aan te moedigen door tegemoet te komen aan de verwachtingen van de gebruikers. De oproep richt zich zowel naar kleine en middelgrote projecten als naar projecten die grotere werken en investeringen vereisen. 

Of het er nu om gaat een deel van de openbare weg voor te behouden voor fietsers, parkings en herstelposten te installeren voor fietsen, veilige fietspaden aan te leggen of een fietsbrug of fietssnelweg aan te leggen, het Fonds Bikes in Brussels zal concrete initiatieven ondersteunen die ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen de fiets kunnen gebruiken als favoriet vervoermiddel in en naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Projecten kunnen tot 1.000.000 euro steun aanvragen. Aanvragen kunnen het hele jaar door ingediend worden, meer daarover hier.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Wedstrijd fietsinfrastructuur

Praktijk

Vergeet communicatie niet in coronatijden (COVID-19)

Nieuws

Investeringen in fietsinfrastructuur renderen anderhalf keer