Gent maakt spitspunten voor woon-werkverkeer


Duurzaam woon-werkverkeer: het nieuwe normaal

Iedereen klom op de fiets tijdens de lockdown. Dat ‘fietsvirus’ heeft de stad Gent aangegrepen om haar fietsnetwerk te optimaliseren. Dankzij Spits Gent, een samenwerking tussen Stad Gent en het adviesbureau Traject, kunnen pendelaars nog makkelijker en veiliger met de fiets naar het werk.

Spitspunten langs autoluwe wegen

De Spitspunten zijn een uitbreiding op het bestaande netwerk van fietsknooppunten. Ze verbinden de fietsknooppunten met de verschillende bedrijvenzones via autoluwe wegen. Handige en herkenbare wegwijzers leiden de fietspendelaars snel en efficiënt naar hun werkplek.

Veilig en aangenaam naar het werk

Met een nieuw netwerk van fietsknooppunten toont de stad vlotte en veilige fietsroutes naar 5 bedrijventerreinen. Ze verhoogt zo de veiligheid en het comfort voor fietsers. Tegen eind mei zouden alle Spitspunten fietsklaar moeten zijn. De stad Gent is ervan overtuigd dat fietsbereikbaarheid verhogen loont. Door werknemers én werkgevers op de fiets te krijgen maakt ze de files korter. Bovendien is dit initiatief een mooie aanleiding voor de stad om samen met de bedrijven te kijken hoe hun medewerkers de overstap kunnen maken naar de fiets. Ze nodigt bedrijven uit de rand ook uit om mee in het initiatief van de Spitspunten te stappen. In totaal maakt Spits 5 bedrijvenzones beter bereikbaar met de fiets:

  • Zone UZ Gent
  • Zone The Loop
  • Zone Toemaattragel
  • Zone Ghelamco & Blue Towers
  • Zone Technologiepark Zwijnaarde

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Fietswrakvakken voorkomen weesfietsen in fietsenstallingen in Gent

Praktijk

Autoparking Sint-Michiels Gent wordt fietsenparking tijdens evenementen

Nieuws

Gent, Dilsen-Stokkem en Boechout zijn fietsgemeentes van 2024