Fotowedstrijd zet fietsinfrastructuur en fietscultuur in Vlaanderen in de schijnwerpers


De Grote Versnelling organiseert een fotowedstrijd die de fietsinfrastructuur en fietscultuur in Vlaanderen in de schijnwerpers zet. Want we mogen in Vlaanderen best fier zijn op het kwaliteitsniveau van de vele nieuwe fietsbruggen, fietstunnels, fietssnelwegen,… Op vele plaatsen in Vlaanderen kwam er recent ‘state of the art’ fietsinfrastructuur bij. Maar die is niet altijd bekend bij fietsers uit binnen- en buitenland. Onbekend is onbemind. En daar willen we met deze fotowedstrijd iets aan doen! De Grote Versnelling doet dit samen met haar partners: LUCA School of Arts – Fietsberaad Vlaanderen – Fietsersbond – Toerisme Vlaanderen – De Vlaamse Waterweg – Departement Mobiliteit en Openbare Werken – Agentschap Wegen en Verkeer – Vlaamse Stichting Verkeerskunde – Provincie LimburgProvincie Vlaams-Brabant.

De fietsinfrastructuur in Vlaanderen staat stilaan op het niveau van de ‘traditionele’ fietslanden Denemarken en Nederland. Denemarken en Nederland zetten hun fietsinfrastructuur als best practice in de markt, via o.a. Dutch Cycling Embassy, Tour de Force, Cycling Embassy of Denmark,… Diezelfde fierheid mogen we ook in Vlaanderen hebben en onze best practices in kaart brengen en ‘uitdragen’.

Bovendien kunnen die best practices ook weer andere overheden inspireren om hetzelfde kwaliteitsniveau te behalen bij het uitbouwen van hun fietsinfrastructuur. En zo wordt het voor fietsers steeds aangenamer en veiliger om te fietsen. En zoals we weten: ‘build it and they will come’: goede fietsinfrastructuur trekt extra fietsers aan.

Jouw foto kan dus het verschil maken en als inspirerend voorbeeld dienen voor jouw stad of gemeente! De focus ligt op fietsen in het dagelijks woonwerk-, school- of boodschappenverkeer. Maak kans op de mooie prijzen aangeboden door onze sponsors: OxfordVisit Limburg en Blue Mobility. De wedstrijd loopt van zaterdag 29 januari tot en met zaterdag 30 april. De winnaars worden bekend gemaakt in mei 2022.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Evaluatieonderzoek over de maatschappelijke impact en legacy van het WK wielrennen

Nieuws

Fietsdeal zet leden lokale voetbalclub op de fiets

Nieuws

Interfederaal verkeersveiligheidsplan ondertekend