Fietsverlichting in Ronse en heraanleg trage wegen in Kaprijke


De Oost-Vlaamse deputatie kende een toelage toe voor het plaatsen van verlichting langs fietssnelweg F421 in Ronse en voor de heraanleg van trage wegen in Kaprijke.

Provinciale toelage voor het plaatsen van functionele verlichting in Ronse

De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken, daarom ondersteunen we gemeenten bij het aanleggen van nieuwe fietspaden en het eventueel plaatsen van verlichting langs deze fietspaden”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

De stad Ronse wil functionele verlichting plaatsen langs fietssnelweg F421 t.h.v. de stationsomgeving. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. De kosten voor het plaatsen van verlichting komen in aanmerking voor een toelage van 100%.

De deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 8 936,78 euro als tussenkomst in het plaatsen van verlichting langs deze fietspaden.

Provinciale toelage voor de heraanleg van trage wegen in Kaprijke

De Provincie wil ook iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen en recreatie gebruik te maken van het tragenwegennetwerk. Hiertoe ondersteunt ze gemeenten bij het heraanleggen van trage wegen.

De gemeente Kaprijke wil een trage weg, buurtweg 12, heraanleggen in de deelgemeente Lembeke. Deze weg maakt deel uit van het tragewegennetwerk Kaprijke. De deputatie kende een principiële belofte van toelage toe van 9 831,25 euro als tussenkomst in het herinrichten van buurtweg 12 in Lembeke.

 

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Studie Provincie Oost-Vlaanderen ‘Fietsen in het duister en donker’

Fietssnelweg Leuven-Brussel blijft populairste route in Vlaams-Brabant

Nieuws

Fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel stuk vollediger na vijf jaar werken