Fietsberaad Vlaanderen wint verkeersveiligheidsprijs van VSV


“Fix the mix biedt een afwegingskader om in gemengd verkeer het fietsen veilig te organiseren. We dragen de prijs op aan alle lokale besturen die ermee aan de slag gingen en het fietsverkeer veiliger maakten. Fietsberaad Vlaanderen bewijst hiermee dat kennisontwikkeling en goede praktijken hand in hand gaan en elkaar versterken,” deelt Wout Baert. De winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs werd bekendgemaakt door de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken tijdens het Vlaams Congres Verkeersveiligheid.

Fietsberaad Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en de gemeente Lubbeek, in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant, waren genomineerd voor de Verkeersveiligheidsprijs. Deze jaarlijkse prijs bekroont initiatieven die met hun inspirerende aanpak een significante bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid. “Het voelt als de kers op de taart,” verkondigde Wout Baert trots. “Een prachtig cadeau voor ons tienjarig bestaan.”

Meer weten over Fix the Mix?

Lees de rapporten, inspirerende praktijken, de fietsmaat, … over Fix the Mix op de overzichtspagina: https://fietsberaad.be/nieuws/tag/fix-the-mix/