Aftrap van fietsrelance-plan in Koksijde


Op maandag 27 september start het eerste fietsrelanceproject van West-Vlaanderen met de aanpak van de fietspaden langs de Ten Bogaerdelaan (N8) in Koksijde. Het betonnen wegdek van de enkelrichtingsfietspaden aan beide zijden van de weg wordt vervangen door asfalt. “Met deze projecten willen we het fietscomfort op gewestwegen verbeteren en de keuze voor de (e-)fiets als vervoersmiddel stimuleren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

Extra fietsinvesteringen in West-Vlaanderen

Minister Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden in West-Vlaanderen en dat vraagt de nodige investeringen. “We hebben het afgelopen jaar massaal de fiets (her)ontdekt. Deze positieve fietstendens wil ik vasthouden en verder stimuleren om zo bij iedereen een fietsreflex te creëren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig en comfortabel kan. Daarom trek ik nooit geziene budgetten uit voor de versnelde realisatie van concrete projecten voor meer en betere fietspaden”,  zegt Lydia Peeters.

Dit jaar zullen er 4 fietsrelanceprojecten in West-Vlaanderen van start gaan. In 2022 komen daar nog een 20-tal projecten bij.

Eerste fietsrelance-project in West-Vlaanderen: N8 in Koksijde

De aftrap van meer fietsinvesteringen in West-Vlaanderen wordt gegeven in Koksijde waar vanaf maandag 27 september de bestaande betonnen rijweg van de enkelrichtingsfietspaden aan beide zijden van de Ten Bogaerdelaan (N8) wordt opgebroken en vervangen door asfalt. Dat geeft meer rijcomfort voor fietsers. De werken zullen 2 weken in beslag nemen. Het autoverkeer op de N8 kan beurtelings door met behulp van werflichten. Fietsers worden tijdelijk over de rijweg geleid. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone.

Alle info over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/koksijde

Herbekijk hier het webinar van Fietsberaad Vlaanderen over “relancemiddelen in het fietsbeleid voor lokale besturen”.

Dit vind je zeker ook interessant

Minister Peeters verhoogt onderhoudsbudget Agentschap Wegen en Verkeer

Bij 46 % van de dodelijke verkeersongevallen in West- Vlaanderen in 2020 was een fietser betrokken

Nieuws

17.06.2021 // Webinar “relancemiddelen in het fietsbeleid voor lokale besturen”