Fietsforward: het vernieuwende magazine van Fietsberaad Vlaanderen


In Vlaanderen gaat het “fietsforward”! Om haar tiende verjaardag te vieren, presenteert het kenniscentrum Fietsberaad Vlaanderen haar nieuwe publicatie: “Fietsforward”. Deze vervangt het voormalige magazine #sterkfietsbeleid en belicht thema’s als verkeersveiligheid, gezondheid en een rechtvaardig fietsbeleid.

Fietsen mét kennis

In de afgelopen 10 jaar heeft Fietsberaad Vlaanderen, met steun van het Departement Openbare Werken en VVSG, een schat aan kennis vergaard. Fietsberaad Vlaanderen bouwde een databank met goede praktijken op en verzamelden concrete inzichten via praktijkgericht onderzoek. Daarnaast adviseerde en inspireerde Fietsberaad Vlaanderen overheden, belanghebbenden, belangenorganisaties en anderen, zowel nationaal als internationaal. Door het delen van voorbeelden en kennis werden wegbeheerders uitgedaagd om hun fietsbeleid naar een hoger niveau te tillen. Met resultaat, want met gerichte investeringen en andere maatregelen zagen overheden het fietsgebruik de voorbije jaren sterk groeien.

Ambitie van “Fietsforward”

Meer fietsgebruik is het resultaat van een sterk fietsbeleid. Dit beleid wordt gevormd door politiek en ambtelijk leiderschap en door het samenbrengen van kennis en praktijk, met een voortdurende wil om te verbeteren. In “Fietsforward” leggen we de lat bewust nog hoger. Ideeën en visies in dit nieuwe magazine zijn nog niet mainstream. We nodigen iedereen die actief is in het fietsbeleid uit om voortdurend beter te doen. Het kenniscentrum Fietsberaad Vlaanderen wil met het nieuwe magazine dan ook blijven inspireren, adviseren en ondersteunen.

Op verkenning: de eerste uitgave van “Fietsforward”

Duik in de eerste uitgave van “Fietsforward”. Verken elk artikel afzonderlijk, of lees direct het volledige magazine (met de referentielijst hier beschikbaar).

Veilig fietsen

Gezond fietsen

Samen fietsen

Extra

Dit vind je zeker ook interessant

Magazine

Lees ons magazine Sterk Fietsbeleid van juni 2023

Magazine

Lees ons magazine Sterk Fietsbeleid van december 2022

Praktijk

Publicatie CROW-Fietsberaad ‘Mengen fietsers en voetgangers?’