Winnaars Bike Brussels Awards 2019


De jury van de Bike Brussels Awards verkoos afgelopen week 3 winnaars en een bijzondere coup de coeur. 

Categorie Gemeenten

SintLambrechtsWoluwe. Met de award moedigt de jury de gemeente aan te blijven doortrappen op de ingeslagen fietsweg. Het coherente fietsbeleid heeft al mooie resultaten opgeleverd, zowel op qua infrastructuur als sensibilisering. Fietsstraten, fietsboxen, fietsverhuur, fietsherstel en fietspromotie zijn belangrijk om het gebruik van de  fiets te stimuleren. Volgens de jury is de gemeente klaar om een versnelling hoger te schakelen.

Categorie Organisaties

Velomuseum. Het museum heeft op een creatieve manier aangetoond dat de fiets al 150 jaar een plek verdient in Brussel. Niet alleen binnen de museummuren maar ook erbuiten heeft een enthousiast team de fiets op het podium gezet: een interessante expo, fietslessen en inclusieve workshops voor alle leeftijdenDe samenwerking met vele ongewone partners maakte van Velomuseum een groot succes dat verlengd werd tot juli 2019. Dit succesrecept smaakt naar veelmeer.

Categorie Scholen

Maria Boodschap Lyceum. Deze school ademt ‘fiets’, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Van fietspoolen tot fietsuitstappen, van fietsambassadeurs tot een fietsapp: er zijn geen grenzen aan de fietsinspiratie en -initiatieven. De school is bij uitstek een mooi voorbeeld van hoe de fiets een glansrol kan krijgendoor de inzet van vele fietssupporters. 

Coup de Coeur

De Coup de Coeur van de jury gaat naar het initiatief van Metallica en Livenation, waardoor bijna 2000 metalheads met de fiets naar het concert kwamen. Een unieke première met grote impact voor een ongewoon, maar duidelijk duurzaam publiek.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Bevorderen van fietsen in het duister en donker

Nieuws

Campagne waarschuwt bestuurders: houd meter afstand van fietsers

Praktijk

Vergeet communicatie niet in coronatijden (COVID-19)