Webinar (extern) ‘Rethinking mobility: cycling for a safe COVID-19 recovery and beyond’


Op 3 juni 2020, Wereldfietsdag, organiseerde de European CyclistsFederation (ECF) het webinar ‘Rethinking mobility: cycling for a safe COVID-19 recovery and beyond’.

Korte omschrijving
Europarlementslid
Karima Delli zal samen met beleidsmakers en de voorzitter van ECF praten over de mogelijkheden om sterker uit de crisis te komen. De fiets speelt daarin een hoofdrol. 

Hoe kunnen we onze mobiliteit hertekenen om straks sterker en veiliger uit de Covid-19-crisis te komen? De maatregelen die wereldwijd werden genomen om het virus te bestrijden, leggen tegelijkertijd ook de negatieve impact bloot van ons huidige mobiliteitssysteem op onze gezondheid, het milieu, sociale ongelijkheid en veiligheid. De fiets blijkt, ook in coronatijden, essentieel als een gezond, veilig, betrouwbar en snel vervoersmiddel. Met de versoepeling van de lockdown-maatregelen tonen steeds meer steden sterk leiderschap door de publieke ruimte te herverdelen en meer ruimte te geven aan actieve mobiliteit.   

Meer weten?
Het webinar kan je hier herbekijken. Als we willen dat deze trend ook na de pandemie doorzet, zijn samenwerking, sterke politieke wil en concrete actie nodig. Daarom lanceert de ECF een reeks aanbevelingen om fietsen te promoten.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Europese verklaring ziet fiets als cruciale vorm van duurzaam transport

Nieuws

2024 wordt (mogelijk) Europees jaar van de fiets

Nieuws

1 op 3 bus- en tramgebruikers stapt over op de fiets