Stad Brugge stelt internationaal consortium aan voor ambitieus fietsproject ‘FR30’


Stad Brugge heeft een internationaal consortium aangesteld voor de studie van ‘de Brugse fietsring FR30’. Met dit project wil Brugge een nieuwe visie creëren op haar fietsnetwerk, de zwakke schakels wegwerken en zelfs het aandeel fietsen in het woon-werk / school-verkeer verhogen (dat staat momenteel al op 43%, het hoogste in België).

Burgemeester Dirk De fauw: “In de stadsmonitor, een instrument dat verschillende Vlaamse steden met elkaar vergelijkt, wordt Brugge beschouwd als dé fietsstad. Dit betekent niet dat we onze inspanningen op dit vlak moeten verminderen. Integendeel, we stellen vast dat het grote aantal fietsers, vooral nabij het stadscentrum, een aantal zwakke plekken van de fietsinfrastructuur naar boven doet komen.”

In het nieuwe concept van de fietsring (FR30) zal eerst de structuur van Brugge en in het bijzonder haar stedelijke morfologie bestudeerd worden. Op die manier wordt de nood en de locatie van een nieuwe fietsinfrastructuur geanalyseerd. In de ontwikkeling van stadsvriendelijke mobiliteit, wil het project het unieke DNA van Brugge bewaren en de zachte waarden van de stad (erfgoed, natuur, …) maximaliseren. Na een eerste onderzoeksfase zullen ook de inwoners van Brugge betrokken worden.

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Geldmuntstraat Brugge, een geslaagde uitvoering van gemengd verkeer binnen een zone 30-wijk

Nieuws

HANDSHAKE voor fietsvriendelijke steden

Praktijk

Comfortstrook voor fietsers op kasseiweg (Brugge)