Marktaandeel elektrische fiets bijna 50 procent

Het marktaandeel van de elektrische fiets neemt bijna 50 procent in. Dat blijkt uit een enquête bij de Belgische fietshandelaren door Velofollies, de grootste fietsbeurs in de Benelux die volgend weekend plaatsvindt in Kortrijk.

Lichte stijging totaal aantal verkochte fietsen

De totale verkoop van fietsen bij de Belgische fietsenhandelaars kent een lichte stijging met twee procent. In totaal werden er het afgelopen jaar 458.168 exemplaren verkocht.

Elektrische fiets populairst

De elektrische fiets staat bovenaan in de lijst van de meest populaire tweewieler met een marktaandeel van 45 procent. Als tweede staat de stadsfiets, met 23,5 procent. De racefiets sluit de top drie af met een marktaandeel van bijna 11 procent.

De gewone elektrische fiets wordt het meest gekocht, vooral damesmodellen (63 procent). De speed pedelec, de elektrsiche fiets die tot 45km/u kan, heeft slechts een beperkt bereik. Ook in opmars: de elektrische mountainbike.

Door deze snelle stijging, heeft nu 90 procent van de fietsenhandelaars een elektrisch aanbod. Gemiddeld kost een elektrische fiets zoín 2.325 euro, dat is een lichte stijging ten opzicht van 2016.

Marktaandeel elektrische fiets bijna 50 procent