Fietsberaad Vlaanderen werkt aan overkoepelend fietsparkeerplatform


Waar kan je terecht om je elektrische fiets achter te laten terwijl jij je traject verder zet met de trein? Is het mogelijk om een bakfiets veilig te stallen in de buurt van de favoriete speeltuin van je kinderen? Hoeveel kost een plaatsje in de buurtstalling en hoe geraak je aan een toegangsbadge? In België worden fietsenstallingen belangrijker, maar er is weinig overzicht en elke uitbater heeft een eigen manier van werken. De ministers Decroo en Bellot steunen het project Velopark.be dat de ambitie heeft om alle stallingen van het land te integreren in één digitaal platform.

Met de steun van de Federale Overheid worden nu de stevige, digitale fundamenten gelegd voor een samenwerkingsplatform voor alle beveiligde fietsenstallingen in België. Fietsberaad Vlaanderen neemt daarbij het voortouw, ondersteund door de innovatie- en mobiliteitsexperts van More Lion.

Lees er meer over in het artikel dat we publiceerden in ons magazine Sterk Fietsbeleid.

Fietsparkeren Gent

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Nieuwe fietsenstalling mét verdieping aan autovrij schoolplein zet nog meer leerlingen op de fiets in Sint-Pietersinstituut Turnhout

Praktijk

Schoolstraat met autovrij schoolplein geeft boost aan fietsende lagereschoolkinderen in Sint-Pieterinstituut Turnhout