Eerste e-bikes bij personeel KULeuven

De eerste e-bikes voor werknemers van de KULeuven zijn in gebruik genomen. De Leuvense universiteit wil op deze manier het personeel aanzetten om zich op een meer duurzame manier te verplaatsen voor woon-werkverkeer.

De personeelsleden die gebruik maken van de fietsen betalen een kleine maandelijkse vergoeding. Bijgevolg kunnen ze 6 jaar lang gebruik maken van hun fiets. Daarna kiezen ze zelf of ze een nieuw exemplaar willen of liever hun reeds gebruikte exemplaar overkopen voor slechts 300 euro. Tijdens de periode worden de fietsen ook gratis hersteld door vzw VELO.

Op voorhand kunnen geïnteresseerden de e-bike eerst uittesten op een speciaal testparcours. Zo kunnen ze wennen aan de specifieke manier van rijden met een elektrische fiets. Dat is vooral nodig bij het remmen, draaien in bochten of vertrekken.

De eerste 250 elektrische exemplaren zijn allemaal gereserveerd en er staan ook nog 50 geïnteresseerden op de wachtlijst. KULeuven heeft ook al 3800 gewone fietsen in gebruik. Verder stelt de universiteit voor de medewerkers van de technische diensten staan al 30 e-bikes en 11 cargofietsen ter beschikking.

Eerste e-bikes bij personeel KULeuven