Brusselse elektrische deelfietsen halen 250.000 euro op via crowdfunding


Het platform voor elektrische deelfietsen in Brussel, Billy Bike, haalde een kwart miljoen euro op via crowdfunding. Met dat geld willen de oprichters dubbel zoveel én betere fietsen aanbieden, een nieuwe app lanceren en naar het buitenland uitbreiden.

In september vorig jaar werd Billy Bike gelanceerd met 150 elektrische deelfietsen. 500 testers deden daar op amper een jaar tijd 25.000 ritten mee. Het enthousiasme was groot: heel wat mensen wilden aansluiten. Om het aanbod te kunnen verdubbelen naar 300, wilden de oprichters 125.000 euro ophalen via crowdfunding. Dat bedrag werd ruimschoots overtroffen en met de 250.000 hoopt Billy Bike nu ook een groter gebied in Brussel te kunnen bezetten en naar het buitenland te trekken om ook andere Europese steden van elektrische deelfietsen te voorzien.

De elektrische deelfietsen werken volgens het free floating systeen en zijn dus niet gebonden aan een vaste locatie. Je kan ze ontgrendelen met een app via je smartphone. Voorlopig zijn de fietsen te vinden in Brussel-Stad, Etterbeek, Elsene en Sint-Gilis.

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Deelfietsaanbieders bezorgd over advies “Groep van 10”

Nieuws

Corona-crisis beïnvloedt het deelfietsgebruik

Document

Advies speedpedelec: meer verkeersveiligheid en behoud concurrentievoordeel