Blue-bike realiseert 1 miljoenste rit


Blue-bike realiseerde zijn 1 miljoenste Blue-bikerit sinds de start van het deelsysteem in 2011. De vraag naar Blue-bikes is dit jaar groter dan ooit. Dit jaar werden er namelijk al 174 000 Blue-bikeritten gemaakt, dat is een groei van 25% ten opzichte van het vorige jaar.

Uit onderzoek blijkt dat 28% van de Blue-bikeritten voordien verplaatsingen met de auto waren. Dit wil zeggen dat alle Blue-bikegebruikers samen sinds 2011 als zo’n 280 000 autoritten hebben uitgespaard. “Daarom willen we vandaag onze leden bedanken, want zij brengen de modal shift dagelijks in de praktijk. Multimodaal verplaatsen is de toekomst. Door het toenemende fileleed zoeken pendelaars naar alternatieven en dat merken we dus ook bij Blue-bike”, zegt directeur Bram Dousselaere.

Vraag naar Blue-bikes groter dan ooit

Op heel wat Blue-bikelocaties werden dit jaar fietsen bijgeplaatst om de stijgende vraag naar Blue-bikes te compenseren. Die vraag naar Blue-bikes is dit jaar groter dan ooit. Directeur van Blue-mobility Bram Dousselaere is blij met deze groei: “De stijgende vraag naar onze deelfietsen en bij uitbreiding naar deelmobiliteit kunnen we op een dag als vandaag, midden in de Week van de Mobiliteit, alleen maar toejuichen. Wij blijven dan ook op zoek naar mobi-punten waar we onze deelfietsen kunnen plaatsen om de verplaatsing van de OV-reiziger in de toekomst nog vlotter en comfortabeler te maken.” Dit jaar al steeg het aantal Blue-bikeritten met 25%. Dat is goed voor zo’n 174 000 ritten in 2019.

Blue-bike plaatste dit jaar fietsen bij in onder andere Tienen, Antwerpen-Berchem, Leuven en Mechelen. Bovendien kwamen er ook extra Blue-bikelocaties bij waaronder station Izegem en Antwerpen-Zuid. Dit jaar volgt er ook nog een extra locatie in Brugge en opent Blue-bike een nieuwe locatie in Heverlee en aan het station van Beveren.

Dit vind je zeker ook interessant

Rapport

Rapport Deelfietssystemen: 8 cases doorgelicht

Nieuws

Word gratis lid bij Blue-bike tijdens de zomermaanden