Fietsberaad Vlaanderen en De Grote Versnelling lanceren op 14 januari 2022 een lerend netwerk rond fietslogistiek. Voor deze eerste bijeenkomst verkennen we de uitdagingen bij de verschillende actoren: fietskoerierbedrijven, adviseurs en overheden. We nemen ruim de tijd om hun aanbod en werking te leren kennen, en gaan nadien in een panelgesprek dieper in op de problematiek.

De cargofiets boomt. Heel wat koerierbedrijven zetten fietskoeriers in voor het leveren van kleine pakjes en maaltijden. Uit onderzoek blijkt immers dat er voor heel wat goederen geen noodzaak is om een bestelwagen in te zetten. Veel kan dus geleverd worden door een (aangepaste) fiets. Ook heel wat andere activiteiten of dienstverlening kan – mits een aangepaste organisatie – aangeboden worden met behulp van duurzame verplaatsingen waarin de fiets een centrale rol speelt.

Die mogelijkheden en de bijhorende uitdagingen willen we graag verkennen op dit eerste lerend netwerk. De lancering zou normaal live plaatsvinden tijdens Velofollies maar dat werd uitgesteld naar 2023. We ontmoeten jullie dan ook graag digitaal via TEAMS. Deelname is gratis maar inschrijven is wel verplicht.

Schrijf in

Programma

10U00
OPENING

Wout Baert, Fietsberaad Vlaanderen en Patrick D’haese, De Grote Versnelling

10U05
WELKOM

Axel Weydts, Stad Kortrijk

10U15
Introductie op ontwikkeling en mogelijkheden van Fietslogistiek

Patrick D’haese, De Grote Versnelling

​10U50
Visie Urbike

Margot Vandorpe, Urbike

​11U10
Visie Bycykel

Jürgen Craeye, Bycykel

​11U30
PAUZE
​11U45
Wat kan een lokaal bestuur doen? Stad Mechelen inspireert.

Veerle De Meyer, Stad Mechelen

​12U15
Panelgesprek

Jürgen Craeye, Bycykel / Veerle De Meyer, Stad Mechelen / Margot Vandorpe, Urbike / Axel Weydts, Stad Kortrijk

Gemodereerd door Wout Baert, Fietsberaad Vlaanderen en Patrick D’haese, De Grote Versnelling

​12U55
SLOT
​13U00
EINDE VOORZIEN

Praktisch

Het programma gaat digitaal door via Teams. De dag voor de lancering ontvang je een deelnamelink. Inschrijven kan tot en met woensdag 12/01/2022 via het inschrijvingsformulier.

Schrijf in