Studiedag Ontwerp ruimte voor de fiets


Op donderdag 7 oktober organiseert Fietsberaad Vlaanderen en Stad & Architectuur de studiedag “Ontwerp ruimte voor de fiets!” 

Ontwerpkwaliteit: sleutel voor succes
Inspirerende fietsinfrastructuur spoort aan tot een zachte herovering van de stad. Ze biedt kansen voor de opwaardering en beleving van de stedelijke ruimte. Word je graag geïnspireerd omtrent ontwerpen op maat van de fiets? Noteer dan zeker en vast deze studiedag in je agenda. Vanaf midden augustus kan je inschrijven. Maar dat laten we je dan natuurlijk nog even weten!

Wat mag je verwachten?
We geven inspiratie om projecten integraal te ontwerpen met meer fietskwaliteit én belevingswaarde voor actieve weggebruikers. Want veel infrastructuur voor verplaatsingen wordt overwegend functioneel aangelegd. Een betere belevingswaarde doet nog meer mensen fietsen. En zo is er weer een grotere belevingswaarde van de stads- en dorpskern als geheel.

We tonen kwaliteitsvolle projecten uit binnen-en buitenland en voeren gesprekken over hoe projecten tot stand kwamen. Handig om te weten welke valkuilen je best vermijdt om het beter te doen. Laat je inspireren tijdens onze studiedag op 7 oktober in Leuven. Met Helle Soholt (Gehl Architects, keynote), Laurent Ney, Filip Watteeuw, Erik Wieërs, Lieselotte Gevens en vele anderen.