Schrijf je in voor onze studiedag ‘Fix the Mix’: Veilig fietsen in een gezonde buurt


Fietsberaad Vlaanderen nodigt u uit voor de studiedag ‘Fix the Mix’ op dinsdag 4 december 2018 in Sint-Niklaas. Daar stellen we onze concrete aanpak voor rond veilig fietsen in gezonde buurten. Niet enkel de mobiliteitssector, maar ook de gezondheidssector, ruimtelijke ordening, milieu & klimaat en sociale cohesie spelen hier een grote rol in.

Meer dan ooit vragen fietsers en voetgangers meer plaats op de weg. Velen willen enkel fietsen als er een veilig fietspad is. Die zijn er niet overal, wat voor velen een reden is om met de auto te rijden. De ruimte om overal fietspaden aan te leggen, zeker​ in de kernen van steden en gemeenten ontbreekt. Daarom kan gemengd verkeer in veel gevallen een zeer goede én flexibele fietsinfrastructuur zijn. Hoewel dit op het eerste zicht een mobiliteitskwestie lijkt te zijn, hebben ook andere domeinen baat bij gemengd verkeer. Zogenaamde ‘MIX-wijken’ gaan immers ook over een gezonde bereikbare buurt met ruimte voor ontmoeten, spelen en verblijven. MIX-wijken stimuleren bewoners tot meer bewegen met een betere lichamelijke en mentale gezondheid als gevolg. In MIX-wijken daalt het sluipverkeer, wat voor een vlottere doorstroming zorgt voor het bestemmingsverkeer. MIX-wijken kennen minder luchtvervuiling en bieden meer ruimte voor voetgangers, fietsers, verblijven en ontmoetingen. 
 
Op ​deze studiedag laten we experts en bevoorrechte getuigen de ‘Fix the Mix-aanpak’ voorstellen vanuit de thema’s gezondheid, ruimtelijke ordening, milieu & klimaat, sociale cohesie en mobiliteit.

Bekijk hier het volledige programma!

 

Waar en wanneer

Dinsdag 4 december van 9​ tot 16.30 uur, Stadsschouwburg Sint-Niklaas​. (op 7 minuten wandelafstand van het station)​

Deelnameprijs

  • 85 euro voor VVSG-leden, alle overheden en socio-culturele organisaties
  • 150 euro voor alle anderen

Inschrijven​​

Inschrijven kan via de website van VVSG. Klik op de onderstaande knop.

Schrijf in
Ontving je een persoonlijke uitnodigingsmail? Dan schrijf je nog makkelijker in via de inschrijvingslink in de mail.​​

Partners

In samenwerking met Stad Sint-Niklaas

Logo Stad Sint-Niklaas

Fietsen in de stad - beeld Fix the Mix

Dit vind je zeker ook interessant

Bij 46 % van de dodelijke verkeersongevallen in West- Vlaanderen in 2020 was een fietser betrokken

Nieuws

Webinar ‘Veiligheid en fietscomfort aan verkeerslichten’

Document

Bouwen aan autoluwe, groene en gezonde ‘Leefbuurten’