Limburg gastprovincie voor ‘EuroVelo and Cycle Tourism Conference 2018’

De European Cyclists ‘Federation (ECF) koos Limburg als gastheer voor de vierde editie van de ‘EuroVelo and Cycle Tourism Conference’. Zowel Fietsberaad Vlaanderen en minister Ben Weyts steunden de aanvraag vanuit de provincie.  De belangrijkste conferentie rond fietsen in Europa vindt plaats van 26-28 september 2018.

De ECF werkt nu samen met Toerisme Limburg om de conferentie te organiseren. Beide partijen ondertekenden een intentieverklaring op het hoofdkantoor van ECF in Brussel en bevestigden zo hun samenwerking.

EuroVelo and Cycle Tourism Conference verzamelen professionals uit de toerismesector en het fietstoerisme van over de hele wereld om deze groeiende markt van meer dan 600.000 Europeanen, te bespreken. De fietsindustrie genereert jaarlijks een impact van meer dan € 44 miljard voor de Europese economie.

Igor Philtjens, plaatsvervanger van Toerisme en Voorzitter van Toerisme Limburg vzw. zegt “zeer vereerd te zijn om de editie van 2018 in onze provincie te mogen organiseren. Limburg blijft investeren en innoveren om onze reputatie als fietsbestemming bij uitstek te behouden. De toewijzing van dit congres aan Belgisch Limburg is een bevestiging van onze inspanningen. “Ádám Bodor, ECF EuroVelo en Advocacy Director, wees erop dat de ECF “verheugd is om Euro Velo and de Cycle Tourism Conference van dit jaar naar Limburg te brengen. We hopen van de gelegenheid gebruik te maken om enkele van de innovatieve technieken te demonstreren die gebruikt zijn om fietstoerisme in de regio te ontwikkelen, waaronder de beroemde knooppunten”.

Vorige edities van de conferentie vonden plaats in Nantes (2012), Bazel (2014) en Wenen (2016). Limburg werd dit jaar gekozen uit 10 Europese kandidaat-steden en regio’s uit zeven verschillende landen. Naar verwachting zullen meer dan 150 deelnemers en 20 sprekers deelnemen aan de Euro Velo en Cycle Tourism Conference 2018.

Foto: © ECF