Van de boot op de cargobike in Gent


DHL Express en Blue Line Logistics testten met succes, in coördinatie met het stadsbestuur van Gent en De Vlaamse Waterweg, de mogelijkheid om Gent binnenstedelijk van leveringen te voorzien via het water. Deze geslaagde oefening is een grote stap op weg naar een groenere stadslogistiek.

Op de Pallet Shuttle Barge ZULU 03 werden er ter hoogte van de Widauwkaai, containers op cargo-bikes geladen, om deze daarna af te zetten aan de Visserij, in het centrum van de stad. Hiermee werd de technische mogelijkheid van deze vervoersmodus in een concrete omgeving getest. Verder werd er als test een elektrisch bestelwagentje geladen ter hoogte van het Houtdok om ook de mogelijkheden van dit vervoersmiddel in combinatie met vervoer over de waterweg praktisch na te gaan.

Thaïs Lampaert, Operations Director, DHL Express België: ‘Als internationale speler is het onze taak om mee investeren in een betere wereld. De missie van DeutschePostDHL is om tegen 2050, volledig CO2 neutraal te zijn. Wij werken dan ook zeer graag mee aan dit soort initiatieven. Onze cubicycles zijn al geruime tijd te vinden in Gent, dankzij partners als Dockx kunnen we van aan de rand van de stad vertrekken en zo pakjes verdelen in de stad, dat werkt perfect. De positieve test vandaag opent extra perspectieven en mogelijkheden voor de toekomst.’

Foto: Twitteraccount Filip Watteeuw

Dit vind je zeker ook interessant

Praktijk

Samenwerkingen tussen steden & gemeenten en fietskoeriers

Nieuws

Wevelgemse fietskoeriers brengen boodschappen van de markt gratis thuis

Praktijk

Handelaars leveren per fiets (Mechelen)