Fiets jij ons tegemoet als nieuwe collega?

Fietsberaad Vlaanderen ondersteunt het fietsbeleid van alle overheden (Vlaamse overheid, provincies, steden en gemeenten). Het kenniscentrum zet dynamische en stimulerende netwerken en onderzoeken op die overheden helpen om met meer kennis meer mensen veilig op de fiets te krijgen. Het maakt deel uit van de werking van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

We zoeken een gedreven en enthousiaste

Projectmedewerker communicatie en relatiebeheer (m/v) 

om onze werking verder uit te bouwen.

Functie

Je zet je mee in het zadel als collega in het team van Fietsberaad Vlaanderen en weet zelfstandig opdrachten tot een goed einde te brengen. Je geeft mee vorm aan de inhoud van het kenniscentrum en bent verantwoordelijk voor het beheren en ontsluiten van kennis en goede praktijken. Je coördineert de Fietsberaad-media (magazine, nieuwsbrief, website, sociale media …) en publiceert artikels over het fietsbeleid. Ook opdrachten van externe medewerkers volg je op. Je streeft naar heldere boodschappen en begeleidt de productie van artikels, cahiers, online-video en rapporten. Je formuleert voorstellen en initiatieven om de beschikbare kennis nog beter van de kopgroep van steden en gemeenten tot bij het peloton te krijgen. Je werkt actief mee aan de praktische voorbereiding van studiedagen en evenementen. Je bent eerstelijns aanspreekpunt voor advies op maat van onze stakeholders. Je bent al bezeten door de fiets of bent bereid je snel in te werken in het thema.

Profiel

Je beschikt over een bachelor diploma en hebt een eerste werkervaring in doelgroepcommunicatie of vak-journalistiek. Je bent vertrouwd met communicatieplanning, content-productie en -beheer voor digitale media. Je kan opdrachten zelfstandig organiseren en uitvoeren. Je bent hands-on ingesteld en communiceert vlot, zowel mondeling als schriftelijk. Je loyaliteit en dynamiek kunnen het team versterken. MS Office, CMS, sociale media en programma’s voor media (adobe,…) hebben voor jou weinig geheimen.

Aanbod

  • Een voltijds contract van onbepaalde duur, in een bestaand team van twee medewerkers.
  • Een aangepast loonpakket en soepele werkregeling met aandacht voor het evenwicht werk-privé.
  • Een functie in een omgeving waar een open geest, professionaliteit, realisme en engagement samengaan.
  • Fietsberaad Vlaanderen woont samen met VVSG vzw in Huis Madou, hart van steden en gemeenten, een aantrekkelijke werkomgeving op 10 minuten stappen vanaf het station Brussel-Centraal of Brussel-Noord.

Procedure

  • Solliciteren per e-mail kan tot en met 8 januari 2019. De geselecteerde kandidaten ontvangen een schriftelijke proef. In een volgende selectiestap vindt een gesprek plaats, allicht in de loop van januari/februari 2019.
  • Ons personeelsbeleid baseren we op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren de kandidaten op basis van hun competenties en talenten, ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst, overtuiging, handicap of nationaliteit.
  • We plannen een snelle indiensttreding.

Interesse?