Doorlopende fietslus rond Groene Boulevard in Hasselt


​De stad Hasselt en het Agentschap Wegen en verkeer starten met de aanleg van een doorlopende fietslus rond de Groene Boulevard. De missing links zullen worden weggewerkt zodat de kleine ring een veilige en vlotte fietsverbinding wordt. De bestaande stukken van de fietsroute worden de komende maanden met elkaar verbonden door een doorlopende, beige, laag asfalt en door enkele fietsstraten. Waar de fietsroute ventwegen kruisen, krijgen de fietsers voorrang. Zo ontstaat een ononderbroken en dus veilige fietsstrook.

Op dit moment is de fietsroute niet overal even duidelijk en wordt de promenade van de Groene Boulevard op een aantal plekken onderbroken. Met verwarring en onveilige situaties tot gevolg. Vooral de combinatie met de moeilijke kasseistroken zorgt ervoor dat veel fietsers het fietspad aan de buitenzijde van ring ook in tegengestelde richting gebruiken.

​Het project wordt in zones afgewerkt en moet klaar zijn in 2019. Op de webpagina​ kunnen geïnteresseerden altijd de laatste versie​ van de werken bekijken.​

Dit vind je zeker ook interessant

Nieuws

Limburg rijft internationaal fietscongres binnen

Nieuws

Hasselt start met plaatsen van fietsbaren

Praktijk

Fietsvriendelijke Groene Boulevard door elimineren missing links (Hasselt)